fbpx

I början av december framkom att HR ensidigt beslutat att inte höja AT-lönerna från 2019 till 2020. Ända sedan vi i SYLF Norrbottens styrelse fått kännedom om detta har diskussioner pågått med HR-direktören, Karin Larsson, och hennes stab.

Under januari har NLF tillsammans med SYLF Norrbotten fört dialog med HR-direktören. Efter flera möten har det landat i en höjning med 600 kronor i månadslön för AT-läkare som har jobbat 12 månader 1/1-2020. Tyvärr kunde ingen överenskommelse nås för de som kommer att ha jobbat 12 månader i vår eller om en generell höjning av AT-lönerna från 2019 års nivå.

NLF och SYLF har förklarat sig oeniga angående att inte höja AT-lönerna generellt och för nuvarande AT-läkare som har kommit en bit in i karriären. Vi har kommit överens om att ta ta upp detta till förhandling efter att ett nytt centralt avtal har kommit på plats.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.