Hoppa till innehåll
Nyheter
Uppdatering AT-läkarlöner februari

AT-löner 2020, uppdatering februari

Sammanfattning aktuella förhandlingsläget mellan NLF och SYLF och HR-direktören om AT-löner 2020:

Nyhet

I början av december framkom att HR ensidigt beslutat att inte höja AT-lönerna från 2019 till 2020. Ända sedan vi i SYLF Norrbottens styrelse fått kännedom om detta har diskussioner pågått med HR-direktören, Karin Larsson, och hennes stab.

Under januari har NLF tillsammans med SYLF Norrbotten fört dialog med HR-direktören. Efter flera möten har det landat i en höjning med 600 kronor i månadslön för AT-läkare som har jobbat 12 månader 1/1-2020. Tyvärr kunde ingen överenskommelse nås för de som kommer att ha jobbat 12 månader i vår eller om en generell höjning av AT-lönerna från 2019 års nivå.

NLF och SYLF har förklarat sig oeniga angående att inte höja AT-lönerna generellt och för nuvarande AT-läkare som har kommit en bit in i karriären. Vi har kommit överens om att ta ta upp detta till förhandling efter att ett nytt centralt avtal har kommit på plats.


Fler nyheter


Lunchföreläsning 11 April

Lunchföreläsning 11e April kl 12:00 i Pandion på Mälarsjukhuset. Ämnet är lönespecifikation, tjänstgöringsrapport, jour och beredskap. Med andra ord hur du granskar din lön. Lunch erbjuds för de som anmäler sig! Tacksamt framfört av Claes Enning, systemförvaltare Region Sörmland och …
Nyheter SYLF Sörmland

Nytt kollektivavtal klart!

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Det nya avtalet börjar gälla från 1 april och löper på ett år.

7-klöver 2024

Representanter från SYLF träffades nu i helgen för 7-Klövern i myllrande Västerås tacksamt annordnat av SYLF Västmanland. Det har utbytts tankar, jämförts utmaningar, och formats strategier. En stor punkt på agendan var åter BT som vi arbetar frenetiskt med i …
Nyheter SYLF Sörmland
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare