fbpx

info Medlemsrådgivningen håller extraöppet under helgen. Fredag 3/4 fram till kl. 16.00, lördag 4/4: kl. 12.00-15.00, söndag 5/4: kl. 12.00-15.00

Arbetsmiljöverket har möjlighet att kan ge arbetsgivare förbud eller förelägganden om det krävs för att uppnå en tillfredsställande arbetsmiljö.

Inspektioner för att kontrollera arbetsmiljön

Arbetsmiljöinspektionen sköter den regionala tillsynen. De gör inspektioner på arbetsplatser för att kontrollera arbetsmiljön och ingripa om så behövs. De besöker de arbetsgivare där de bedömer att riskerna för ohälsa och olycksfall är störst. Ofta fokuserar de på något aktuellt arbetsmiljöproblem.

Kontaktuppgifter till arbetsmiljöinspektionen

Tips till skyddsombudet

  • Ta kontakt med de arbetsmiljöinspektörer som har tillsyn över hälso- och sjukvården lokalt. De är kunniga och kan ge praktiska tips på problemlösning. De kan också informera om hur du formellt driver ett arbetsmiljöärende.
  • Delta vid Arbetsmiljöinspektionens tillsyn. Berätta för dem vilka brister som finns. De brukar också ställa upp på enskilda samtal.
  • Medverka aktivt till att Arbetsmiljöinspektionens krav uppfylls.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.