fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Målbeskrivning  resp Särskilda rekommendationer för SOSFS 2008:17

Målbeskrivning resp Särskilda rekommendationer  för SOSFS 2015:8

Avsikten med rekommendationerna är att utgöra en komplettering till Socialstyrelsens föreskrifter (SOSFS 2008:17 respektive SOSFS 2015:8) och målbeskrivningen i geriatrik, för att ge praktisk vägledning i hur specialistkompetens i geriatrik uppnås. Rekommendationerna är ett stöd till dig som är ST-läkare i geriatrik, och för handledare, studierektor och verksamhetschef, som alla på olika sätt är delaktiga i att tillsammans med ST-läkaren utforma ett utbildningsprogram.

Det är viktigt att förtydliga att det är målbeskrivningen som skall uppfyllas för att uppnå specialistkompetens, och det är föreskrifter och målbeskrivning som är juridiskt tvingande att följa. De särskilda rekommendationerna är ett komplement till föreskrifterna och ger vägledning om hur man rent praktiskt uppfyller målbeskrivningen.

Framtagande i målbeskrivningen SOSFS 2015:8 är Lena Holmquist Henrikson, Aase Wisten, Anne Ekdahl, Arne Sjöberg mfl i SGFs styrelse. Ansvariga för de särskilda rekommendationerna till SOSFS 2015:8 är Lena Holmquist Henrikson, Gunilla Barkman, Viktoria Bäck Jerlardtz, Harriet Chitsaz

Intyg och ansökningar

Intyg för kurser, auskultationer, klinisk tjänstgöring finner du på socialstyrelsens hemsida för nedladdning. Intygen bifogas i samband med din ansökan om specialistkompetens

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem