fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Verksamhetschefsträff Lejondahls slott den 12–13 april 2018

I strålande solsken inleddes åter årets internat för geriatriska verksamhetschefer och verksamhetsutvecklare med flera på Lejondahls slott den 12–13 april.

Det var två mycket intensiva dagar i en avslappnande och kreativ miljö.

Dag ett innehöll två områden

SKL:s satsning på ett Nationellt kunskapsstöd inom de flesta diagnosområdena är ett arbete som leds av Mats Bojestig, som var inbjuden gäst och höll en mycket uppskattat information om hur detta arbete är strukturerat. I arbetet så här långt finns inte gruppen De mest sköra äldre med i de matriser som presenteras. Detta togs upp i runda bordssamtal och Mats tog med sig verksamhetschefernas uppfattning att det borde finnas definierat ett område som vi kallade: ”Äldres hälsa och sjukdomar.”

Martin Annertorp och Carolina Meizner gav oss en inblick i det komplicerade arbetet på Karolinska sjukhuset  kring omhändertagandet av De mest sköra äldre. Vi samtalade kring olika sätt att mäta CGA bland annat. Martin Annetorps presentation om Clincal Fraily Scale

På kvällen med en sakta nedgående sol gavs en trerättersmåltid med aktiviteter från varje bord i form av berättelser av olika slag.

Dag två inleddes med en återblick kring gårdagen och sedan fick vi lyssna till hur Socialstyrelsen arbetar med framtagandet av nationella riktlinjer och vårdprogram. Det var Stefan Brahe med kollega som sedan ledde diskussionen om hur vi skulle kunna belysa gruppen De mest sköra äldre på ett tydligare sätt.Vårt förslag blev att varje riktlinje och vårdprogram har ett särskilt avsnitt som innehåller information om vad som man särskilt ska beakta för denna grupp. Detta bejakades.

Därefter hade vi en inspirationsföreläsning av Christina Stielli som föreföll mycket uppskattat.

Internatet avslutades som det hade börjat med en god lunch i slottsmiljö och en fortsatt skinande sol.

Verksamhetschefsdagarna 30–31 mars 2017

Värdebaserad vård Tema Åldrande Karolinska sjukhuset

Länk till Palliation ABC och Palliationspraktikan

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem