Hoppa till innehåll
Nyheter
Föreläsning med Vem tar hand om doktorn?

Föreläsning med Vem tar hand om doktorn?

Tillsammans med Västmanlands läkarförening anordnar SYLF en föreläsning med Vem tar hand om doktorn? den 25:e maj med temat "Arbetsmiljö och den egna hälsan". Vem tar hand om doktorn? startades av Jill Taube och Maria Zetterlund 2016 och nätverket är sedan 2022 en del av Läkarförbundet. Jill och Maria har anlitats flitigt som föreläsare och deras föredrag är väldigt uppskattade och inspirerande. Facebook-nätverket de har skapat hjälper många kollegor att handskas med stora som små frågor.
Nyhet

Mail med anmälningslänk kommer att skickas ut till alla medlemmar i Västmanlands läkarförening kommande veckorna! För fortlöpande uppdateringar har vi skapat ett evenemang på Facebook!

Arbetsmiljö och den egna hälsan
En interaktiv föreläsning där Jill och Maria går igenom forskaren Christina Maslaschs modell med sex viktiga faktorer för arbetsrelaterad ohälsa och stress används. Fokus ligger på att kunna få syn på dessa faktorer i sin egen tillvaro och se hur de påverkar oss, hitta exempel från vår egen arbetsvardag och vad man konkret kan göra för att förbättra dessa. Något som Jill och Maria återkommande noterat vid sina föreläsningar är att de basala behoven hos oss i kåren ofta får stå tillbaka för patienters behov eller ekonomiska resurser som är för knappa. De planerar att ge positiva exempel på hur man kan hitta sin väg genom detta och skicka med flera konkreta varianter på både rörelse och avslappningspauser.  

När: Torsdagen den 25:e maj kl 17.00- ungefär 19.00 

Var: Samlingssalen vid ingång 29 (Psykaulan) 

Då föreläsningen anordnas i anslutning till arbetet bjuder Västmanlands läkarförening och SYLF Västmanland på matiga mackor och dryck, så att man inte behöver sitta hungrig! 
Skulle man få förhinder efter anmälan uppskattar vi ett mail till vastmanland@sylf.se, för att kunna anpassa mängden fika och ifall maxantalet för lokalen nås och vi behöver ta in reservplatser. Vi skickar ett bekräftelsemail efter anmälan. Alla uppgifter som samlas in för denna föreläsning raderas efter att föreläsningen är genomförd.


Fler nyheter


Elin Ekdahl Utsedd till Årets SYLF:are 2024

Under SYLF:s fullmäktige hade vi glädjen att kunna tillkännage Elin Ekdahl som vinnare av utmärkelsen Årets SYLF:are 2024. Priset delas ut till en medlem som har visat exceptionellt engagemang och bidragit betydande till föreningens arbete och medlemmarnas välmående.

SYLF:s fullmäktige 2024

Den 26–27 april samlades Sveriges Yngre läkares förening (SYLF) i Stockholm för sitt fullmäktigemöte 2024 för att besluta om inriktning för året och välja hälften av ledamöterna i styrelsen samt förste vice ordförande för föreningen.

Lunchföreläsning 11 April

Lunchföreläsning 11e April kl 12:00 i Pandion på Mälarsjukhuset. Ämnet är lönespecifikation, tjänstgöringsrapport, jour och beredskap. Med andra ord hur du granskar din lön. Lunch erbjuds för de som anmäler sig! Tacksamt framfört av Claes Enning, systemförvaltare Region Sörmland och …
Nyheter SYLF Sörmland
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare