Hoppa till innehåll
Nyheter
Lär känna din representant: Sofia Warne!

Lär känna din representant: Sofia Warne!

Nyhet

Sofia Warne valdes på fullmäktigemötet i maj till SYLF:s andre vice ordförande. I presidiet är hon med och förbereder de ärenden som centralstyrelsen ska hantera. Lär känna henne lite mer via sex korta frågor.

Vad gör jag på fritiden: Springer (gärna med en ljudbok i öronen) eller lyfter vikter, renoverar vårt 20-talshus, umgås med vänner och familj, sjunger i en damkör och rensar ogräs i trädgården.  

Vad fick mig att påbörja den ST jag gör nu: Jag har alltid tänkt på Allmänmedicin som ett bra alternativ men har tyckt mycket annat varit kul under utbildningen. När jag vikarierade på geriatriken ville jag bli geriatriker och sedan subspecialisera mig inom palliativ vård, vilket fortfarande finns med som målbild. När jag vikarierade på BUP ville jag bli barn- och ungdomspsykiater. Jag insåg att jag tycker lite för mycket är kul och tog därför ett icke-beslut där jag får göra lite av allt. Stormtrivs med det. 

Är det något jag upptäckte när jag blev yrkesverksam som förvånade mig: Vidden av samhällsklyftorna blev tydligare. I mitt jobb stöter jag på människor och grupper av människor som jag aldrig skulle komma i kontakt med utanför den miljön. Tacksam för bredare perspektiv.  

Vad var min första kontakt med SYLF: En kompis till mig drog med mig på en kollektivavtalskväll som lokalavdelningen anordnade. Även om det tog ett tag till innan jag själv engagerade mig föddes en tanke redan då, inte om att sitta i den styrelsen men om att vilja kunna mer, om vårt kollektivavtal och arbetsrätt. 

När kom jag på att jag själv skulle bli aktiv i SYLF: Under min AT, jag tjänstgjorde på ett litet sjukhus med stora utmaningar. Jag lessnade ur och kände att jag istället för att klaga och bli bitter ville se om det gick att påverka. Då mejlade jag lokalavdelningen och fick komma som suppleant på ett möte. Jag kom aldrig därifrån.  

Vad ser jag mest fram emot med att jobba i centralstyrelsen: Att ta omtag i ledarskapsfrågan, det finns så mycket mer att göra där. Jag vill underlätta arbetet lokalt med frågan. Och självklart ser jag fram emot att få interagera mycket med alla lokalaktiva. 


Fler nyheter


Elin Ekdahl Utsedd till Årets SYLF:are 2024

Under SYLF:s fullmäktige hade vi glädjen att kunna tillkännage Elin Ekdahl som vinnare av utmärkelsen Årets SYLF:are 2024. Priset delas ut till en medlem som har visat exceptionellt engagemang och bidragit betydande till föreningens arbete och medlemmarnas välmående.

SYLF:s fullmäktige 2024

Den 26–27 april samlades Sveriges Yngre läkares förening (SYLF) i Stockholm för sitt fullmäktigemöte 2024 för att besluta om inriktning för året och välja hälften av ledamöterna i styrelsen samt förste vice ordförande för föreningen.

Lunchföreläsning 11 April

Lunchföreläsning 11e April kl 12:00 i Pandion på Mälarsjukhuset. Ämnet är lönespecifikation, tjänstgöringsrapport, jour och beredskap. Med andra ord hur du granskar din lön. Lunch erbjuds för de som anmäler sig! Tacksamt framfört av Claes Enning, systemförvaltare Region Sörmland och …
Nyheter SYLF Sörmland
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare