fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Som specialitetsförening arbetar SWESEM för att lyfta akutsjukvårdens perspektiv i utredningar, remisser och samarbeten med myndigheter eller andra föreningar inom sjukvårdsfrågor och utbildning.

Vi tar fram riktlinjer för att säkerställa en god nivå på ST-utbildningar, skapa förutsättningar för specialisters fortbildning och ge läkarkandidater en kurs på grundutbildningen. Specialisttentamen utvecklas och uppdateras för att möjliggöra fortlöpande examinering av ST-läkarna på sin väg till specialist. 

SWESEM ansvarar vidare för att årligen anordna ett nationellt möte i akutsjukvård, SWEETs, bland annat för att utbyta erfarenheter, skapa ett kollegialt nätverk och förmedla den senaste forskningen inom akutsjukvård.

En stark förening med många medlemmar har därför större möjligheter att påverka beslut som påverkar akutsjukvården, det vill säga vår arbetsmiljö och patientsäkerheten för de patienter som vi ansvarar för.

Hoppas att du genom att vara medlem ser möjligheten att vara delaktig i utvecklingen av akutsjukvård som specialitet.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem