fbpx

Som specialitetsförening arbetar SWESEM för att lyfta akutsjukvårdens perspektiv i utredningar, remisser och samarbeten med myndigheter eller andra föreningar inom sjukvårdsfrågor och utbildning.

Vi tar fram riktlinjer för att säkerställa en god nivå på ST-utbildningar, skapa förutsättningar för specialisters fortbildning och ge läkarkandidater en kurs på grundutbildningen. Specialisttentamen utvecklas och uppdateras för att möjliggöra fortlöpande examinering av ST-läkarna på sin väg till specialist. 

SWESEM ansvarar vidare för att årligen anordna ett nationellt möte i akutsjukvård, SWEETs, bland annat för att utbyta erfarenheter, skapa ett kollegialt nätverk och förmedla den senaste forskningen inom akutsjukvård.

En stark förening med många medlemmar har därför större möjligheter att påverka beslut som påverkar akutsjukvården, det vill säga vår arbetsmiljö och patientsäkerheten för de patienter som vi ansvarar för.

Hoppas att du genom att vara medlem ser möjligheten att vara delaktig i utvecklingen av akutsjukvård som specialitet.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.