fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Vision

I vår vision är akutsjukvården av god kvalitet med hög patientsäkerhet och bra arbetsmiljö. Akutläkare, det vill säga specialister i akutsjukvård, ansvarar för hela den akuta vårdkedjan med utgångspunkt från patientens akuta behov. Akutmottagningarna leds och utvecklas av akutläkare som tar ett helhetsansvar för patienterna och verksamheten. Akutläkarna bedriver forskning inom akutsjukvård och ansvarar för utbildning i akutsjukvård för såväl läkarstudenter som AT-läkare, samtidigt som de själva får en bra fortbildning i sin egen specialitet.

Mål

  • 2020 skall en majoritet av landets akuta bedömningar göras av akutläkare (specialister eller ST-läkare i akutsjukvård)
  • 2020 skall ”akutläkare” och ”akutsjukvård” vara väl inarbetade begrepp kända av allmänheten och alla inom sjukvården
  • 2020 skall en majoritet av landets akuta vårdkedjor vara organiserade efter akutsjukvårdens principer. De skall betraktas som en sammanhållen enhet och sortera under särskilda akutkliniker, drivna av akutläkare tillsammans med specialistutbildade akutsjuksköterskor
  • 2020 skall akutsjukvård vara en egen kurs i grundutbildningen på alla utbildningsorter
  • 2020 skall alla universitetssjukhus ha minst en professur i akutsjukvård

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem