fbpx

Vision

I vår vision är akutsjukvården av god kvalitet med hög patientsäkerhet och bra arbetsmiljö. Akutläkare, det vill säga specialister i akutsjukvård, ansvarar för hela den akuta vårdkedjan med utgångspunkt från patientens akuta behov. Akutmottagningarna leds och utvecklas av akutläkare som tar ett helhetsansvar för patienterna och verksamheten. Akutläkarna bedriver forskning inom akutsjukvård och ansvarar för utbildning i akutsjukvård för såväl läkarstudenter som AT-läkare, samtidigt som de själva får en bra fortbildning i sin egen specialitet.

Mål

  • 2020 skall en majoritet av landets akuta bedömningar göras av akutläkare (specialister eller ST-läkare i akutsjukvård)
  • 2020 skall ”akutläkare” och ”akutsjukvård” vara väl inarbetade begrepp kända av allmänheten och alla inom sjukvården
  • 2020 skall en majoritet av landets akuta vårdkedjor vara organiserade efter akutsjukvårdens principer. De skall betraktas som en sammanhållen enhet och sortera under särskilda akutkliniker, drivna av akutläkare tillsammans med specialistutbildade akutsjuksköterskor
  • 2020 skall akutsjukvård vara en egen kurs i grundutbildningen på alla utbildningsorter
  • 2020 skall alla universitetssjukhus ha minst en professur i akutsjukvård

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.