fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

SWEPEM är en förening för att främja och utveckla barnakutsjukvård. De senaste decennierna har akutsjukvård internationellt tagit plats som en egen specialitet och kompetens, och nu även i Sverige. På barnsidan har utvecklingen ännu ej nått så långt, men vissa sjukhus i landet jobbar enligt konceptet att ta hand om alla akut sjuka barn.

Vår förhoppning är att detta i framtiden ska speglas av en motsvarande barnakutläkarspecialitet. I väntan på detta arbetar vi för att sprida kunskap om barnakutsjukvård till pediatriker, akutläkare, barnkirurger och andra läkare som träffar akut sjuka barn.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem