fbpx

Föreningen startades ursprungligen 1999 i samband med ett nationellt möte i akutmedicin i Uppsala. Initialt var föreningen associerad till Svensk Internmedicinsk Förening med avsikten att inom några år bli en självständig förening för att företräda specialiteten akutsjukvård. I samband med årsmötet 2002 togs beslut om att bilda den nuvarande föreningen, Svensk Förening för Akutsjukvård (SWESEM) dvs en fristående förening för utövare av akutsjukvård. Föreningen deltar sedan 2005 i European Society for Emergency Medicine (EuSEM) och sedan 2006 i den globala organisationen International Federation of Emergency Medicine (IFEM).

Föreningen har organisationsnummer 817606-2738, är registrerad i Uppsala och leds idag av en styrelsen med 12 ledamöter inklusive ordföranden. För närvarande har föreningen cirka 350 medlemmar och vi håller årligen ett nationellt möte i akutsjukvård, SWEETs.

Medlemsavgiften är 300 kr per år.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.