Hoppa till innehåll
Nyheter
Uppdatering AT-läkarlöner februari

AT-löner 2020, uppdatering februari

Sammanfattning aktuella förhandlingsläget mellan NLF och SYLF och HR-direktören om AT-löner 2020:

Nyhet

I början av december framkom att HR ensidigt beslutat att inte höja AT-lönerna från 2019 till 2020. Ända sedan vi i SYLF Norrbottens styrelse fått kännedom om detta har diskussioner pågått med HR-direktören, Karin Larsson, och hennes stab.

Under januari har NLF tillsammans med SYLF Norrbotten fört dialog med HR-direktören. Efter flera möten har det landat i en höjning med 600 kronor i månadslön för AT-läkare som har jobbat 12 månader 1/1-2020. Tyvärr kunde ingen överenskommelse nås för de som kommer att ha jobbat 12 månader i vår eller om en generell höjning av AT-lönerna från 2019 års nivå.

NLF och SYLF har förklarat sig oeniga angående att inte höja AT-lönerna generellt och för nuvarande AT-läkare som har kommit en bit in i karriären. Vi har kommit överens om att ta ta upp detta till förhandling efter att ett nytt centralt avtal har kommit på plats.


Fler nyheter



Avbolagisering av de offentligt drivna sjukhusen i Stockholm

Den 26 mars beslutade regionfullmäktige att avbolagisera de offentligt drivna sjukhusen i Stockholm. Det betyder att de tre akutsjukhusen som idag drivs som regionalt ägda individuella bolag (Danderyds sjukhus, Södersjukhuset…
Nyheter från SYLF Stockholm

Elin Ekdahl Utsedd till Årets SYLF:are 2024

Under SYLF:s fullmäktige hade vi glädjen att kunna tillkännage Elin Ekdahl som vinnare av utmärkelsen Årets SYLF:are 2024. Priset delas ut till en medlem som har visat exceptionellt engagemang och bidragit betydande till föreningens arbete och medlemmarnas välmående.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare