Hoppa till innehåll
Nyheter
21 dagar, 21 regioner – SYLF:s kampanj inför valet

21 dagar, 21 regioner – SYLF:s kampanj inför valet

Inför regionvalet den 11 september har SYLF sjösatt en kampanj för att belysa de sjukvårdspolitiska frågorna i våra olika regioner och vikten av att väljarna röstar.
Nyhet

I sociala medier, både på lokal och regional nivå, sprids budskapet att väljarna kan och bör påverka genom att rösta för den sjukvårdspolitik de vill ska vara en verklighet. SYLF har sammanställt information om hur läget ser ut i våra regioner och vilka utmaningar sjukvården och läkarkåren står inför.

Läkartidningen har intervjuat SYLF:s ordförande Shadi Ghorbani som, på frågan om varför vi gör denna kampanj, svarar:

– Det finns flera anledningar. Vi vill stärka lokalavdelningarna i deras påverkansarbete gentemot regionerna. Vi vill samtidigt stärka medvetenheten i befolkningen, så att väljarna kan göra ett medvetet och välinformerat val, och på så vis påverka sjukvårdspolitiken.

Läs hela intervjun med Shadi i Läkartidningen eller ta del av vår kampanj samt intervjuer med yngre läkare som är aktiva inom politiken via vår Facebooksida.


Fler nyheterSYLF:s AT-ranking för 2022 är här!

AT i Region Västmanland inklusive både Köping och Västerås placerar sig på en hedervärd 16:e plats vilket är en förbättring från 2021 då det blev en 19:e plats. I år blev det sammanvägda betyget för AT i Region Västmanland 5,09 …

Pressmeddelande: AT-rankningen 2022

Årets förstaplacering gick till Hallands sjukhus Varberg där det kollegiala stödet, en stöttande och lyhörd ledning och inflytande över arbetsmiljön angetts som avgörande faktorer för AT-läkarna.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar
SLF.se Nyheter
21 dagar, 21 regioner – SYLF:s kampanj inför valet