Hoppa till innehåll
Nyheter
SYLF fortsatt en stark röst för yngre läkare!

SYLF fortsatt en stark röst för yngre läkare!

Madeleine Liljegren, ordförande för SYLF, har utsetts till en av de 100 mäktigaste inom vården av tidningen Dagens medicin.

Nyhet

Madeleine Liljegren behåller platsen från tidigare år. Under året som har varit har SYLF påverkat i frågor som påverkar för underläkarna. Dimensioneringen av utbildningstjänster har länge varit en prioritet och överenskommelsen mellan regering och SKR var ett stort fall framåt i frågan. Vid föreningens fullmäktige i maj antogs en ny strategi med fokus på underläkarnas löneutveckling och fortsatt arbete för AT- och ST-platser.

– Det här är ett kvitto på att vi i  SYLF syns, hörs och påverkar. Trots en omfattande pandemi har flera av de frågor som vi drivit fått genomslag under året. Men vi har mycket kvar att göra och det viktiga är att arbetet fortsätter med full fart framåt, kommenterar hon utnämningen.

SYLF fyller i år 100 år men fortsätter att vara en relevant röst för underläkare, av underläkare.

 


Fler nyheter


Lunchföreläsning 11 April

Lunchföreläsning 11e April kl 12:00 i Pandion på Mälarsjukhuset. Ämnet är lönespecifikation, tjänstgöringsrapport, jour och beredskap. Med andra ord hur du granskar din lön. Lunch erbjuds för de som anmäler sig! Tacksamt framfört av Claes Enning, systemförvaltare Region Sörmland och …
Nyheter SYLF Sörmland

Nytt kollektivavtal klart!

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Det nya avtalet börjar gälla från 1 april och löper på ett år.

7-klöver 2024

Representanter från SYLF träffades nu i helgen för 7-Klövern i myllrande Västerås tacksamt annordnat av SYLF Västmanland. Det har utbytts tankar, jämförts utmaningar, och formats strategier. En stor punkt på agendan var åter BT som vi arbetar frenetiskt med i …
Nyheter SYLF Sörmland
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
SYLF fortsatt en stark röst för yngre läkare!