Hoppa till innehåll
Nyheter
SYLF i Almedalen 2022

SYLF i Almedalen 2022

SYLF deltog i Almedalen och på temat kompetensförsörjning arrangerade vi ett seminarium som följdes upp av ett mingel.
Nyhet
SYLF:s paneldebatt under Almedalsveckan. Från vänster i bild: Kristina Nilsson (S) Vice ordf. Socialutskottet, Anna Bergkvist ordf. Sköldkörtelförbundet, Shadi Ghorbani ordf. SYLF och Eva Nordin Moderator.

Under seminariet hölls en paneldebatt om hur vi kommer tillrätta med specialistläkarbristen. Saker som diskuterades var bland annat:

  • Produktion och utbildning är ingen motsats.
  • Olika huvudmän gör politisk styrning av utbildningstjänsterna svårmodererad.
  • De stora regionerna tillsätter för få AT/BT och skulle ensamt kunna lösa flaskhalsen. För tillsätter vi inte tillräckligt med AT/BT- platser idag har vi inga specialister imorgon!
  • I panelsamtalet deltog Kristina Nilsson (S), Lars Rådén (M) och Anna Bergkvist, ordförande för sköldkörtelförbundet.

I panelsamtalet deltog Kristina Nilsson (S), Lars Rådén (M) och Anna Bergkvist, ordförande för sköldkörtelförbundet.

Under det efterföljande minglet, som vi arrangerade tillsammans med Gotlands yngre läkares förening, intervjuade vår ordförande Shadi Ghorbani representanter från ungdomspartierna, regionpolitiken och patientorganisationer på samma tema – kompetensförsörjning. Bland gästerna fanns flera politiska partier representerade, tjänstemän från SKR och Socialstyrelsen, patientorganisationer, medlemmar från under-, specialist- och överläkarkåren samt självaste socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi med flera.

Utöver detta har vi under veckan träffat många fler politiker och tjänstemän och haft fortsatt dialog om kompetensförsörjning och andra frågor vi driver. Resultatet - många spännande mötesbokningar i höst då vi fortsätter jobba för bättre villkor för underläkarna.


Fler nyheter



Avbolagisering av de offentligt drivna sjukhusen i Stockholm

Den 26 mars beslutade regionfullmäktige att avbolagisera de offentligt drivna sjukhusen i Stockholm. Det betyder att de tre akutsjukhusen som idag drivs som regionalt ägda individuella bolag (Danderyds sjukhus, Södersjukhuset…
Nyheter från SYLF Stockholm

Elin Ekdahl Utsedd till Årets SYLF:are 2024

Under SYLF:s fullmäktige hade vi glädjen att kunna tillkännage Elin Ekdahl som vinnare av utmärkelsen Årets SYLF:are 2024. Priset delas ut till en medlem som har visat exceptionellt engagemang och bidragit betydande till föreningens arbete och medlemmarnas välmående.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare