Hoppa till innehåll

Just nu så har vi tekniska problem och vissa medlemmar har svårt att komma in på Min sida. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

Delföreningarnas behandling av personuppgifter

Respektive delförening (som är personuppgiftsansvarig för behandlingen) samlar in, behandlar och lagrar personuppgifterna i ansökan för att kunna hantera ditt ärende, ansökan om certifiering. Laglig grund för behandlingen är berättigat intresse (vi har i intresseavvägningen vägt in att både du och respektive delförening har intresse av att du kan få en certifiering). Du har ett antal rättigheter enligt dataskyddsförordningen. Vill du utöva någon av dem kan du ta kontakt med delföreningens sekreterare (se respektive delförenings sida). Du har även rätt att lämna in klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten. För mer information om delföreningens hantering av personuppgifter kan du ta del av SFMR:s integritetspolicy som omfattar även delföreningarna.

Eftersom vi samarbetar med SLS kan du även läsa om det gemensamma personuppgiftsansvaret i ett inbördes arrangemang.

Inbördes arrangemang

Respektive delförening och SLS har ett gemensamt personuppgiftsansvar för behandlingen eftersom certifieringen är viktigt för båda.

Den gemensamma hanteringen av personuppgifter ser ut så här: Läkare kan ansöka om certifiering av fördjupningsområde. Ansökan görs till delföreningen som utfärdar en rekommendation till SLS. Rekommendationen och ansökan skickas av föreningen till SLS som tar beslut och utfärdar certifikatet. Ansökningsblanketterna tillhandahålls på delföreningens hemsida.

Delföreningarna har eget personuppgiftsansvar för den behandling som görs när de bereder ärendet. SLS har eget personuppgiftsansvar för den behandling som görs inför att beslut fattas.  Det gemensamma ansvaret för personuppgiftsbehandling ligger i att det är delföreningen som tar in och börjar behandla ansökan. Därefter förs ansökan – med personuppgifterna – över till SLS som slutför behandlingen innan de fattar beslut om certifiering.

Som registrerad kan du välja att vända dig till SLS om du vill utöva dina rättigheter i vår gemensamma hantering. Du har självklart även rätt att vända dig till delföreningen.

I SFMR:s integritetspolicy  och i SLS integritetspolicy kan du få ytterligare information om personuppgiftsbehandling och GDPR.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se
Delföreningarnas behandling av personuppgifter