Hoppa till innehåll

Vår medlemsrådgivning och medlemsservice håller stängt fredag 21/6. Glad midsommar!

Så skriver du ett nyhetsbrev

SYLF:s alla lokalavdelningar har möjlighet att skicka ut medlemsinformation via nyhetsbrevsverktyget Paloma. Till Paloma har vi endast en licens och den är registrerad på SYLF:s centrala kansli. Detta innebär att det ni vill kommunicera till era medlemmar via utskick behöver administreras av kansliet.

Kansliet har inte resurser att kreera innehåll utan administrerar endast utskicken.

Om du önskar utskick gör följande:

  1. Författa innehåll i ett Worddokument eller direkt i ett mail som ni skickar till kansli@sylf.se. All text ni vill förmedla i utskicket ska finnas med, även vad ni önskar för rubrik på utskicket, markera tydligt det/de som ska länkas och ha gärna med kontaktuppgifter till er styrelse.
  2. Bifoga eventuella bilder i mailet till kansliet. Har ni även dokument ni vill bifoga i utskicket? Det är INTE möjligt att bifoga dokument direkt i verktyget Paloma så för att delge era medlemmar dokument laddar ni företrädesvis upp dem direkt på er lokala hemsida innan utskicket och så länkar vi dem sedan i texten. Om ni av olika anledningar inte tycker att det är lämpligt att lägga upp dem på er egen hemsida, prata med kansliet så hjälper vi till med annan lösning.

Kansliet har inte möjlighet att administrera era lokala hemsidor så var ute i god tid innan utskicket så ni har tid att ladda upp dokumenten som ska länkas till. På SLF:s web finns manualer för hur Wordpress fungerar ni hittar dem här.

Observera att den som ska redigera er hemsida behöver vara inlagd som redaktör. Mer om hur man blir redaktör finns på SYLF:s hemsida.

Och till sist, var ute i god tid. För att få i väg utskicket den dag ni önskar behöver kansliet få in alla underlag senaste tre arbetsdagar innan den önskade utskicksdagen.

Tveka inte på att höra av er till kansli@sylf.se om ni har frågor eller funderingar kring nyhetsbreven.