fbpx
Hoppa till innehåll

SYLF uppmanar SKR att prioritera trygg vård och fler AT-platser!

I början av året presenterade regeringen och SKR en överenskommelse som syftade till att öka antalet platser för allmäntjänstgöring (AT). SKR bedömde att det, till år 2023, kommer att behövas cirka 1800 AT-platser för att fylla behovet. Ett behov som regionerna nu inte ser ut att kunna fylla då det enbart planeras maximalt 1640 platser.
Nyhet

När läkare börjar arbeta i vården utan att starta i allmäntjänstgöring - som är tänkt som en introduktion till yrket - får det konsekvenser i form av otrygga anställningar, sämre arbetsmiljö och därmed sämre förutsättningar att bedriva en patientsäker vård.

Utbildningsskulden har vuxit i många år - och i och med att vi nu också påbörjat ett nytt utbildningssystem för läkare är det bråttom att rätta till tidigare misstag.

SYLF lanserar nu en kampanj för att påverka SKR att ta det ansvar för AT-platser som de själva anser behövs. Alla förtjänar att träffa en läkare som antingen är legitimerad, eller under handledning för att bli legitimerad.

Var med och påverka framtidens vård! Ta del av kampanjen, gör din röst hörd och uppmana SKR och regionerna att prioritera en trygg och säker vård!

Vägen till att bli specialistläkare är lång. SYLF arbetar hårt för att du ska få en så kort väg som möjligt, och att få en AT-plats är en förutsättning för det!

Dela SYLF:s kampanj och artiklar i ämnet bland kollegor, vänner och i sociala medier. Tagga oss gärna #legitimeradnu

Vill du veta mer om SYLF:s kampanj eller har du några frågor?

Kontakta i första hand SYLF:s ordförande Madeleine Liljegren och därefter kanslichef Livija Ginters.

  1. Madeleine Liljegren
    Ordförande

Fler nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar