Hoppa till innehåll
Nyheter
Nya, men färre, AT-miljoner från regeringen.

Nya, men färre, AT-miljoner från regeringen.

Satsningen är lägre än den tidigare från förra regeringen, men SYLF bedömer att den har möjlighet att få effekt och är positiva till att utfallet kan följas bättre.
Nyhet
Ordförande Shadi Ghorbani
Shadi Ghorbani, ordförande för SYLF, kommenterar överenskommelsen mellan regeringen och SKR.

"Tidigare satsning gjorde att platserna utökades. Vi är positiva till att den här också innehåller en prestationsbaserad del så att pengarna verkligen hamnar i rätt verksamhet", säger Shadi Ghorbani, ordförande för SYLF.

Samtidigt är statliga medel bara en liten del av arbetet för fler AT-platser. Socialstyrelsen har tidigare medgett att flera tjänstgöringsställen ska kunna tillgodoräknas in i AT vilket skulle innebära att fler platser möjliggörs.

"Vårt medskick till alla regionpolitiker nu är att kontrollera att den egna verksamheten levererar. Har man arbetat med att se till att utöka tjänstgöringsställena till fler verksamheter? Vart tog pengarna vägen efter förra satsningen? Det finns inga ursäkter, och problemet stannar inte vid AT. Specialiseringstjänstgöringen, inklusive BT, har liknande utmaningar. Följden är att vi tappar specialistkompetens i Sverige."

Dimensionering av utbildningstjänster för läkare är ett lagstadgat ansvar för regionerna. SYLF har drivit frågan för att korta väntetiderna till AT länge och en av föreningens prioriterade frågor är att det inte ska finnas några onödiga väntetider innan specialistbevis.


Fler nyheter


Lunchföreläsning 11 April

Lunchföreläsning 11e April kl 12:00 i Pandion på Mälarsjukhuset. Ämnet är lönespecifikation, tjänstgöringsrapport, jour och beredskap. Med andra ord hur du granskar din lön. Lunch erbjuds för de som anmäler sig! Tacksamt framfört av Claes Enning, systemförvaltare Region Sörmland och …
Nyheter SYLF Sörmland

Nytt kollektivavtal klart!

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Det nya avtalet börjar gälla från 1 april och löper på ett år.

7-klöver 2024

Representanter från SYLF träffades nu i helgen för 7-Klövern i myllrande Västerås tacksamt annordnat av SYLF Västmanland. Det har utbytts tankar, jämförts utmaningar, och formats strategier. En stor punkt på agendan var åter BT som vi arbetar frenetiskt med i …
Nyheter SYLF Sörmland
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Nya, men färre, AT-miljoner från regeringen.