Hoppa till innehåll
Nyheter
SYLF startar podcast!

SYLF startar podcast!

Vi har ställt några korta frågor till Julia Borg, chefredaktör för Moderna läkare och ST-läkare bakom mikrofonen.
Nyhet


SYLF och Moderna Läkare startar podd, för att möjliggöra till fördjupning. I det första poddavsnittet träffar vi Hilda, Arin och Hani som tillsammans driver Akutläkarpodden och som också intervjuades till årets första nummer av Moderna läkare.

Efter att ha spelat in avsnitt i snart två och ett halvt år som på olika sätt berör akutsjukvården och läkarlivet i stort, var det nu dags för tre vännerna att för första gången själva bli intervjuade till en podcast. Det blev ett hjärtligt samtal om varför Akutläkarpodden startades, hur det är att driva opinion och sprida akutläkarkunskap i poddformat samt hur de blev en röst att räkna med för akutsjukvårdens utveckling.

Ansvarig för podden är Julia Borg, chefredaktör för SYLF:s medlemstidning Moderna läkare, men också ledamot av SYLF:s styrelse och ST-läkare i psykiatri.

- Hej, Julia! Varför startar SYLF och Moderna läkare en podd?

- Främsta anledning är att många hellre lyssnar än läser och att ta Modern Läkare ut i etern ligger rätt i tiden. I en podcast har man vanligtvis mer utrymme för att gå mer på djupet och fånga nyanser som vanligtvis inte ryms i en tidningsartikel."

- Var kan man lyssna?

- Där andra poddar finns!  Podden ligger uppe på de flesta podd-plattformar.

- Vad kan vi se fram emot för ämnen framöver?
Ämnen som på olika sätt berör oss underläkare och vår vardag. Under våren kommer vi få träffa läkare som leder.

Låter det spännande? Lyssna på till exempel Spotify eller prenumerera på RSS-feed.


Fler nyheter


Årets kliniska pedagog 2023

Ingemar Lönnberg, överläkare tillika kardiolog på Medicinkliniken Västerås, får utnämningen Årets kliniska pedagog 2023 efter många års gediget arbete med att säkra god handledning av underläkare. Under åren har flera…


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare