fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Konkret och verksamhetsnära            

  • De flesta börjar i lokalavdelningen. Där ligger fokuset på konkreta saker nära verksamheterna på orten – som förbättrad AT- och ST-utbildning, råd till medlemmar eller arrangemang av aktiviteter.
  • Vill man lära sig mer om arbetet innan man åtar sig ett förtroendeuppdrag kan man börja som adjungerad i lokalstyrelsen (tillfälligt invald utan rösträtt).

Övergripande på central nivå

  • Engagerar man sig centralt – till exempel i styrelsen – jobbar man med mer övergripande frågor som att påverka beslutsfattare, ta fram statistik eller bistå lokalavdelningarna med information.
  • De flesta på central nivå har erfarenhet från lokalt engagemang, men det är inget krav.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem