fbpx
Hoppa till innehåll

Medlemsrådgivningen är stängd 20-21 oktober. Du hittar svar på vanliga frågor i Råd och stöd.

Styrelse

SYLF:s styrelse väljs av föreningens fullmäktige. SYLF:s ledamöter sammanträder cirka tio gånger per år. Nedan finns information om ansvarsområden och kontaktuppgifter till ledamöterna.

Madeleine Liljegren
Ordförande, ST-läkare i psykiatri vid Psykiatri Nordväst i Stockholm.
Leder styrelsen. Ansvarig bland annat för kansli, ledarskapsfrågor och förhandling. Sitter i Läkarförbundets förbundsstyrelse, samt företräder SYLF i Läkarförbundets förhandlingsdelegation till och med augusti 2021.
Eva Amtkil
Förste vice ordförande, ST-läkare allmänmedicin på Capio Olympia, Helsingborg.
Ansvarig för Schysst rekrytering, fördelning av remisser till styrelsen, lika rätt, internationellt arbete och projekt så som FSL, NRYL och Almedalen. Sitter som ledamot i Läkarförbundets digitaliseringsråd.
Camilla Ringström Lindh
Andre vice ordförande , ST-läkare i internmedicin och akutsjukvård på Capio S:t Görans sjukhus, Stockholm.
Är bland annat ansvarig i styrelsen för frågor som rör kortare väntetider mellan examen och specialistbevis. I det ingår SYLF:s policy för AT- och BT-policy. Hon är ansvarig för AT-rankingen samt är SYLF:s representant i Läkarförbundets utbildnings- och forskningsråd (UFO) och i Socialstyrelsens ST-råd.
Rofida Ghazvinian
Ledamot, ST-Läkare i Gastroenterologi och internmedicin, Skånes Universitetssjukhus.
Delegationsledare för SYLF i Läkarförbundets fullmäktige. Ansvarar i styrelsen för bland annat för forskningspolicyn och introkursen. Är SYLF:s representant i Läkarförbundets utbildnings- och forskningsråd (UFO) samt i Europeiska rådet för yngre läkare/European Junior Doctors (EJD). Har särskilt ansvar för frågor rörande forskning och att akademiska meriter ska löna sig.
Robert Holmqvist
Ledamot, ST-läkare i allmänmedicin på Vårdcentralen i Strängnäs.
Ansvarig i styrelsen för frågor rörande lönebildning och förhandling. Är från och med augusti 2021 SYLF:s representant i Läkarförbundets förhandlingsdelegation (FD). Arbetar också med frågor rörande utbildningsläkares rätt till handledning och instruktion.
Shadi Ghorbani
Ledamot
Maria Valeur
Chefredaktör Moderna Läkare, AT-läkare i Västerås
Ansvarig utgivare och redaktör för Moderna läkare och sitter i Läkarförbundets Arbetslivsgrupp (ALG).

Protokoll från styrelsemöten

I och med den nya GDPR-lagen hade vi behövt ta bort alla protokoll, då dessa innehåller namn och åsikter. Vill ni få tillgång till protokoll från SYLF:s styrelsemöten kan ni kontakta SYLF:s kansli på kansli@sylf.se.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar

Bli medlem i oktober – vi bjuder på medlemskapet i tre månader!