Hoppa till innehåll

Revisorer

Valberedningen har i uppdrag att föreslå val av revisorer. Här presenterar vi årets förslag.

Förtroenderevisorer

SYLF har två ordinarie förtroenderevisorer och två ersättare, som väljs för mandatperioder om två år. Ett val hålls årligen, så att revisorerna väljs omlott.

Valberedningen föreslår att Julius Breimer (Tidigare SYLF Norrbotten och SYLF Centralt) väljs till ordinarie förtroenderevisor för perioden 2024-2026.

Julius har tidigare suttit i SYLF styrelse centralt under 2022 samt varit både ordförande och vice ordförande för SYLF Norrbotten. Julius har ett starkt intresse för SYLF:s frågor och har ett stort engagemang. Julius jobbar numera som ST i psykiatri på 50% samt som läkarchef på 50%. Då han numera innehar en chefsroll har han avsagt sig sina uppdrag inom SYLF lokalt, men ser inga hinner att få äran att granska arbetet som sker centralt för fullmäktiges räkning. Han är även väl insatt med svårigheterna att nå ut med SYLF:s arbete till hela Sverige då han kommer från SYLF:s nordligaste punkt.

Valberedningen anser det är en stor tillgång att ha en förtroenderevisor som suttit i centrala styrelsen men numera fått aningens distans till frågorna och tänker således att Julius kommer göra ett galant jobb

Valberedningen föreslår att Eva Amtkil (tidigare SYLF Malmö och SYLF Centralt) väljs till förtroenderevisor, suppleant för perioden 2024-2026.

Eva har tidigare suttit i SYLF centralt mellan 2019-2022 där hon varit både ledamot, andra vice ordförande och vice ordförande. Hon har numera blivit specialist och sitter i DLF:s valberedning centralt samt är ordförande för DLF Sydvästra Skåne. Eva jobbar nu som specialist inom allmänmedicin på Capio vårdcentral och har där en position som Medicinsk ansvarig läkare.

Valberedning ser Eva som ett mycket välrenommerat förslag till suppleant som även hon har erfarenhet av arbetet centralt men med lite distans. Vi anser att Eva skulle göra ett galant jobb som förtroenderevisor om ordinarie skulle få förhinder.

Auktoriserad revisor

Den auktoriserade revisorn väljs för en period om ett verksamhetsår, det vill säga till och med nästa ordinarie fullmäktigemöte.

Valberedningen förordar val av Micaela Karlström, Moore Allegretto AB som auktoriserad revisor för perioden 2024-2025.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare