Hoppa till innehåll

Sonia Widén

Sonia Widén

Vid fullmäktigehandlingarnas publicerande saknades kandidat för rollen som ledamot tillika chefredaktör för Moderna Läkare. Nu finns en kandidat, Sonia Widén, som presenterar sig själv nedan. På SYLF:s fullmäktigemöte kommer först hennes kandidatur behöva godkännas av FUM med 2/3 majoritet och därpå kommer votering med enkel majoritet krävas för att välja henne till posten.

Sonia är nominerad av SYLF Stockholm.

Kandidatens egna presentation

"Mitt fackliga engagemang började i SLF Student Gdansk 2020 då jag ville förbättra villkoren för svenska studenter på mitt universitet, därefter blev jag ordförande för SLF Student Utland och har arbetat mycket med BT-frågor och kommunikation samt rekrytering. Mitt sista år av studietiden var jag ledamot i SLF Student Förbundsstyrelse och arbetade mycket med motionering, påverkansarbete, sociala medier, interna utbildningar samt arbetsmiljöfrågor.

Jag har i mitt tidigare styrelsearbete alltid fokuserat på att nå ut till medlemmarna och göra facklig information så lättillgänglig som möjligt. Jag har haft i uppdrag att skriva nyhetsbrev och har varit ansvarig för sociala medier samt kommunikation därför känns posten som ledamot/chefredaktör för moderna läkare som ett naturligt nästa steg. I studentförbundet har jag drivit satsningar för att öka påverkansarbete via sociala medier och även via det rekrytera fler medlemmar.

Jag har tidigare haft poster som både ordförande och ledamot och förstår dynamiken i styrelsearbetet väl. Jag kan fördela min tid för att nå deadlines och satsar alltid på att verksamhetsplanen ska uppfyllas. Jag gillar att arbeta med text och layout och jag är säker på att jag kan ta moderna läkare till nästa steg. Min vision, om jag blir invald, är att satsa på mer kreativitet i upplägget och göra tidningen mer attraktiv att läsa. Ett exempel är att intervjua fler som arbetar för skr/regioner/politikerna men även intervjua fler lokalfackliga som lyckades förändra mycket på sin lokalort samt leta fram underläkare som har varit med om spännande och lite annorlunda uppdrag."

Facklig meritförteckning

Här hittar du kandidatens fackliga CV.

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare