Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter

Restnoteringar är ett samhällsproblem som kräver krafttag

– Det är jätteviktigt att någonting händer. Vi läkare behöver enkla hjälpmedel vid restnoteringar. Och det måste bli enkelt för patienter att se var de kan hämta ut sina läkemedel. Idag riskerar de ofrivilliga behandlingspauser, säger Elin Karlsson, andre vice …

Dags för Aktion avvikelse – igen

När arbetsbelastningen konstant är förhöjd är risken stor att avvikelserapporteringen får lida. Sjukhusläkarna vill därför slå ett slag för Aktion avvikelse 2.0, ett strukturerat sätt att arbeta med avvikelserapportering under en begränsad tidsperiod.

Stöd i arbetet med intermediärvårdplatser

Behovet av intermediärvårdplatser ökar och alltfler efterfrågar en nationell definition av begreppet och generella riktlinjer. Arbetar du med frågan? Vi har tagit fram en folder med Sjukhusläkarens samlade kartläggning som du kan dela med kollegor och beslutsfattare.

Sjukhusläkare i nya förbundsstyrelsen

Två sjukhusläkare finns med i Läkarförbundets nya styrelse. Karin Båtelson, ordförande för Sjukhusläkarna, omvaldes till förste vice ordförande - utan motkandidat. Shokoufeh Manouchehrpour, ledamot i Sjukhusläkarnas styrelse och ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg, valdes in som ny ledamot.