Hoppa till innehåll

Nyheter

Förtroendet för sjukvården minskar – men trenden går att vända

Svenskarnas förtroende för sjukhus och vårdcentraler minskar. Men kortare väntetider och möjlighet till en fast läkare skulle öka förtroendet. Det visar Hälso- och sjukvårdsbarometern för 2018. — Det är som vi har trott. Minskade väntetider och rätten till fast läkare …

Debatt: "Nu kan vi inte vänta längre - fler vårdplatser krävs"

Det är hög tid att vända trenden och skapa fler vårdplatser genom bättre planering och bättre villkor för personalen, skriver Karin Båtelson, ordförande i Sjukhusläkarna och förste vice ordförande i Läkarförbundet och Heidi Stensmyren, ordförande i Läkarförbundet, i GP Debatt.

Ökat antal överbeläggningar - och värst i Västra Götaland 

Bristen på vårdplatser fortsätter att öka. Det visar en sammanställning gjord av Sveriges Kommuner och Landsting. — Vårdplatsbristen har blivit en kronisk sjukdom, säger Shokoufeh Manouchehrpour, överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och ordförande i Sjukhusläkarna Göteborg.

Debatt: ”Oacceptabelt med ännu färre vårdplatser”

Något måste göras. Dagens vårdplatsbrist och ökande överbeläggningar visar tydligt att vårdens kapacitet inte matchar behoven, skriver Karin Båtelson, ordförande i Sjukhusläkarna och förste vice ordförande i Läkarförbundet i SvD Debatt.