fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Snart ny lön!

Nu pågår löneförhandlingar lokalt. På pappret är det sifferlöst i år men det är det absolut inte i praktiken. Lokalföreningarna ska lämna in yrkanden om påslag och sedan tillkommer förhandlingar på vanligt vis.

Covid-19 bör klassas som arbetsskada

Sjukhusläkarnas politik blir nu även Läkarförbundets då vi bland annat fått igenom våra motioner om Covid-19 vid förbundets fullmäktige.

Nu ligger den retroaktiva löneökningen i regionernas händer

Kollektivavtalet mellan Läkarförbundet, SKR och Sobona är klart. Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson kommenterar avtalet i tidningen Sjukhusläkaren: – Nu får vi se om vi kan lita på regionerna. Den första perioden med en retroaktiv del är sifferlös, och här måste …

”I år behövdes två stipendier”

Att förbättra läkares arbetsmiljö är viktigt. I synnerhet som vi ser en oroande ökning av arbetsrelaterad ohälsa. I år delar Sjukhusläkarna därför ut det årliga stipendiet under temat ”Hållbart arbetsliv”. På grund av pandemin har vi valt att dela ut …

Yrket är underbart men arbetsmiljön gör läkarna sjuka

Det stigande antalet långtidssjukskrivningar bland läkare måste få ett stopp. Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson och Svenska företagsläkarföreningens styrelseledamot Ylva Rangnitt skriver i Dagens Samhälle om hur arbetsmiljön måste förbättras.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.