fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Sensommarwebbinarier med Sjukhusläkarna

När sommaren börjar övergå i höst erbjuds fullt med spännande webbinarier. Först ut är Vitalis – vårdens årliga e-hälsomässa den 25 – 26 augusti. Och tätt därefter följer Folkhälsodalen den 31 augusti - 1 september.

Coronakrisen ökar facklig anslutning

Den fackliga organisationsgraden i Sverige minskar, totalt sett – men vårens Coronakris har istället inneburit en medlemsökning. Det framkommer av en ny rapport om facklig organisering.

Långa vårdtider för patienter med covid-19

Den första svenska statistiken över covid-19-patienters sjukhusvård visar på långa vårdtider. 7 dygn var medianvårdtiden för de som vårdats på vanlig sjukhusavdelning och 20 dygn för patienter som även vårdats på intensiven.

Debatt: Rättssäkerheten kräver ett medicinskt perspektiv

För att uppnå rättssäkra bedömningar av medicinska underlag behöver förståelsen för medicinska bedömningar först öka. Det gör vi bäst genom att utöka samarbetet mellan Försäkringskassan och hälso- och sjukvården, skriver Karin Båtelson och Sten Östenson i Dagens Arena.

”Läkemedel är en viktig del i arbetet”

Shokoufeh Manouchehrpour är Sjukhusläkarnas representant i Läkarförbundets råd för läkemedel, IT och medicinteknik. – Visst har vi fått en utveckling och nått framgångar. Men jag tycker att vi kan bli ännu bättre.

Inrätta chefsläkare i kommunal omsorg

Karin Båtelson och Elin Karlsson skriver på SvD debatt om hur ökad medicinsk kompetens i den kommunala omsorgen skulle öka patientsäkerheten och hälsan för de äldre.

Sjukvårdens beredskap inför kriser behöver stärkas

Vi måste bli mindre importberoende av sjukvårdsutrustning och läkemedel – och utöka antalet intensivvårdsplatser och vanliga vårdplatser. Det menar Karin Båtelson, ordförande för Sjukhusläkarna, förste vice ordförande i Läkarförbundet och expert i Beredskapsutredningen, i en intervju i Framtidens Karriär – …

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.