fbpx

info Just nu har vi utmaningar med inloggningen in via betalväggar på webbplatsen. När du vill logga in för att ta del av innehåll, välj då att logga in genom att klicka på ”Logga in” i den blå navigeringen längst upp på sidan. Tack för ditt tålamod!

Är läkare framtidens klimathjältar?

Sofia Hammarstrand, ST-läkare på Sahlgrenska och Vindar Fritzell, läkarstudent i Lund, förklarade på Sjukhusläkarnas seminarium ”Är läkare framtidens klimathjältar?” varför man som läkare bör engagera sig i miljöfrågor.

Hur löser vi vårdplatsbristen?

Under kongressen Framtidens specialistläkare 2018 höll Sjukhusläkarna ett seminarium med rubriken "Ståplats i sjukvården". Såväl paneldeltagare som publik var överens om att något måste göras för att råda bot på bristen på vårdplatser. Lösningarna som diskuterades var mer kommunikation, att …

Fyra läkare prisas som "Årets Visslare"

Tack vare de fyra läkarnas enträgna arbete uppdagades sanningen om kirurgen Paolo Macchiarinis experimentella operationer med syntetiska luftstrupar. Sjukhusläkarnas pris Årets Visslare går i år till läkarna Karl-Henrik Grinnemo, Matthias Corbascio, Oscar Simonson och Thomas Fux.

UEMS uttalar sig om vikten av läkarnas centrala roll

Ett flertal europeiska medicinska organisationer betonar i ett gemensamt uttalande via samarbetsorganet The European Union of Medical Specialists (Union Européenne des Médecins Spécialistes – UEMS) vikten av läkarnas centrala roll vid diagnos, behandling och samordning av multidiscipinär vård.

Karin Båtelson intervjuas i Framtidens Karriär Läkare

– Situationen angående vårdplatser har inte blivit bättre under 2017, ytterst få läkare kan fullt ut arbeta utifrån medicinska och etiska prioriteringar, och 3 av 4 läkare anser att personalomsättningen är för hög i sin organisation. Karin Båtelson, ordförande i …

Patientsäkerheten i fokus för Sjukhusläkarna

I en kommentar till Socialdepartementets pressmeddelande 3 januari kring den nationella läkemedelsstrategin, ställer sig Sjukhusläkarna försiktigt positiva. – Läkemedelsbehandling är ett viktigt arbetsredskap i vår yrkesutövning och vi ser det som positivt att regeringen fortsätter satsningen på den nationella läkemedelsstrategin. …

Förslag om begränsad vård för papperslösa strider får kritik

Förslaget att begränsa papperslösas rätt till vård möter stark kritik från såväl Läkarförbundet som Vårdförbundet. Det moderata förslaget att begränsa rätten till vård för papperslösa strider mot den yrkesetiska principen att vård ska ges efter behov till alla patienter oavsett …

Sjukhusläkarna kommenterar statsministern Löfvens utspel

Efter statsminister Löfvens två besök i landet där regeringens förslag till vårdpaket presenterats, har inte många konkreta svar lämnats på sjukvårdens frågeställningar om lösningar på vårdens problem. Måndagens utspel i Uppsala om att korta väntetiderna saknade skarpa förslag, förutom löften …

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.