fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Vård ställs mot forskning

Förutsättningarna för klinisk patientnära forskning måste snabbt förbättras. Då måste forskning måste ses som en del av sjukvårdsproduktionen, skriver Sjukhusläkarna genom Karin Båtelson, Bengt von Zur-Mühlen och Magnus Hellström.

Visselblåsarskyddet – en hjärtefråga

Skydd av tredje part förutsätter ett starkt skydd av den som larmar om missförhållanden. Därför har Sjukhusläkarna arbetat för ett förstärkt visselblåsarskydd i över tio år. Och vi välkomnar EU:s visselblåsardirektiv.

Fler läkare som chefer borde vara självklart

Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson skriver tillsammans med chefsföreningens ordförande Tina Crafoord i Dagens Medicin om hur vi med ökat medicinskt ledarskap i sjukvården kan prioritera bättre och öka patientsäkerheten.

Enkäten "Arbetsmiljö i covid-tid"

En enkät om medlemmarnas synpunkter på sin arbetsmiljö skickades under maj 2020 ut till ca 1940 medlemmar i Sjukhusläkarna Göteborg.

”Vi kommer att behöva den här hjälpen”

Vitalis resulterade i totalt 250 programpunkter. I seminariet ”Robotar, AI och ny teknik – hur påverkas morgondagens kompetenser och arbetsuppgifter” diskuterar Karin Båtelson vikten av en AI som kan utvecklas och blir bättre än den mest kompetenta människan tillsammans med …

”Vi måste vara förberedda på nästa kris”

Reglerad fortbildning, chefer med branschkunskap, och myndighetsbeslut som tas i dialog med SKR, professionen och patientorganisationerna för en bättre implementering. Det är några av synpunkterna som Karin Båtelson lyfter i tankesmedjan SNS:s webbinarium om kunskapsstyrning i vården.

Hur mår du? – om psykisk ohälsa och orsaken

Sjukfallslängden för psykisk ohälsa ökar och specialistläkare har blivit ett högriskyrke, rapporterar Försäkringskassan. Arbetet mot psykisk ohälsa bland läkare måste därför ändras – nu.

Läkare som chefer - en självklarhet efter pandemin?

Under måndagen 31 augusti startade sändningarna från Reformklubbens digifysiska forum "Folkhälsodalen". Sjukhusläkarna arrangerade tillsammans med Sveriges Läkarförbunds chefsförening seminariet "Läkare som chefer - en självklarhet efter pandemin?"

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.