fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Sjukhusläkarna välkomnar Tillgänglighetsdelegationen

Regeringen har tillsatt en delegation som ska arbeta för att korta väntetiderna inom vården. Delegationen ska bland annat stötta regionerna i arbetet med att ta fram regionala handlingsplaner och utreda en utökad vårdgaranti.

Vi deltar i Vitalis

Eventet pågår 25 till 26 augusti och samlar en mängd seminarier och föreläsningar om digitaliserad vård. Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson medverkar i tre panelsamtal.

Sjukskrivningsprocessen behöver ändras

När kontakten med Försäkringskassan är ett av läkarkårens största miljöproblem behövs omfattande förändringar. Sjukhusläkarna vill därför se sjukintyg som är enkla att fylla i elektroniskt och som innehåller medicinska uppgifter – och en förstärkning av den medicinska kunskapen inom Försäkringskassan.

Sjukhusläkarna står bakom klimatrapport

”De viktigaste åtgärderna för att minska klimatpåverkan bidrar också till bättre hälsa.” Det lyfts fram i Klimat och hälsa, en sammanställning om aktuellt kunskapsläge för klimatförändringar med påverkan på människors hälsa.

Sensommarwebbinarier med Sjukhusläkarna

När sommaren börjar övergå i höst erbjuds fullt med spännande webbinarier. Först ut är Vitalis – vårdens årliga e-hälsomässa den 25 – 26 augusti. Och tätt därefter följer Folkhälsodalen den 31 augusti - 1 september.

Coronakrisen ökar facklig anslutning

Den fackliga organisationsgraden i Sverige minskar, totalt sett – men vårens Coronakris har istället inneburit en medlemsökning. Det framkommer av en ny rapport om facklig organisering.

Långa vårdtider för patienter med covid-19

Den första svenska statistiken över covid-19-patienters sjukhusvård visar på långa vårdtider. 7 dygn var medianvårdtiden för de som vårdats på vanlig sjukhusavdelning och 20 dygn för patienter som även vårdats på intensiven.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.