Hoppa till innehåll

Nyheter

Snart ny lön!

Nu pågår löneförhandlingar lokalt. På pappret är det sifferlöst i år men det är det absolut inte i praktiken. Lokalföreningarna ska lämna in yrkanden om påslag och sedan tillkommer förhandlingar på vanligt vis.

Covid-19 bör klassas som arbetsskada

Sjukhusläkarnas politik blir nu även Läkarförbundets då vi bland annat fått igenom våra motioner om Covid-19 vid förbundets fullmäktige.

Nu ligger den retroaktiva löneökningen i regionernas händer

Kollektivavtalet mellan Läkarförbundet, SKR och Sobona är klart. Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson kommenterar avtalet i tidningen Sjukhusläkaren: – Nu får vi se om vi kan lita på regionerna. Den första perioden med en retroaktiv del är sifferlös, och här måste …

”I år behövdes två stipendier”

Att förbättra läkares arbetsmiljö är viktigt. I synnerhet som vi ser en oroande ökning av arbetsrelaterad ohälsa. I år delar Sjukhusläkarna därför ut det årliga stipendiet under temat ”Hållbart arbetsliv”. På grund av pandemin har vi valt att dela ut …

Yrket är underbart men arbetsmiljön gör läkarna sjuka

Det stigande antalet långtidssjukskrivningar bland läkare måste få ett stopp. Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson och Svenska företagsläkarföreningens styrelseledamot Ylva Rangnitt skriver i Dagens Samhälle om hur arbetsmiljön måste förbättras.