Hoppa till innehåll

Vår medlemsrådgivning och medlemsservice håller stängt fredag 21/6. Glad midsommar!

Nyheter

Debatt: Min vård Gävleborg – gör om och gör rätt!

- Digitala lösningar är en viktig del i framtidens primärvård. Men det krävs sans i vad dessa lösningar faktiskt kan åstadkomma. Resurserna tillåter inte allt till alla hela tiden. Vi måste prioritera. Den stora vårdomställningen till god och nära vård …

Ordnat för omställning?

Myndigheten för vård- och omsorgsanalys har på regeringens uppdrag utvärderat omställningen till en god och nära vård utifrån de yrkesverksammas och verksamheternas perspektiv.

Årets enkät en besvikelse

Årets kompetensförsörjningsenkät visar att regionerna fortfarande har dålig koll på den totala läkarbemanningen på vårdcentralerna. Det finns heller inte någon ljusning med fler ST-tjänster och ambitionsnivån är genomgående låg när det gäller att sätta mål för färre invånare per specialist.

God Jul och Gott Nytt År!

Vilket år vi haft! Vår egen kampanj; Jag kan inte dela min doktor med hur många som helst, #1000perläkare, hann bara sjösättas så släppte Socialstyrelsen sin rekommendation om 1 på 1100 och kartan ritades om. Vi i DLF jobbar oförtrutet …

World Family Doctor Day

World Family Doctor Day - 19 maj - är ett mycket bra tillfälle att belysa det viktiga arbete som vi specialister i allmänmedicin gör varje dag.