Hoppa till innehåll

Den 5-6 juni har växeln, Medlemsrådgivningen och Medlemsservice stängt. Som medlem kan du själv söka svar på frågor i Läkarförbundets Frågor och svar eller i kunskapsbanken Råd och stöd.

Nyheter

Har din chef fått enkäten från Vårdanalys och fyllt i den?

Vårdanalys har i uppdrag av regeringen att utvärdera omställningen till en god och nära vård. Som en del av utvärdering skickade Vårdanalys ut en webbenkätundersökning den 5/4 till chefer för samtliga vård- och hälsocentraler i Sverige.

Stötta Ukraina

Ukraina har hamnat i en stor humanitär katastrof och behöver nu vår hjälp. Svenska Distriktsläkarföreningen har skänkt 10 000 kronor till Läkare Utan Gränser för deras viktiga arbete med att rädda liv i Ukraina. Nu uppmanar vi även våra medlemmar …

God Jul och Gott Nytt År

Nu återstår bara dagar på vad som varit ännu ett utmanande år. Vi har fortsätt haft ett till ansträngt år med arbetsuppgifter utöver det vanliga. Vi har jobbat många intensiva timmar. Men trots pandemin har ­det glädjande nog ändå hänt positiva …

Vårdcentraler ska inte ta över neuropsykiatriska utredningar

Häromdagen skrev tre debattörer att barn och ungdomar med ADHD och autismspektrumtillstånd borde utredas på vårdcentraler i stället för inom den specialiserade vården eftersom det på vårdcentralerna finns ”goda förutsättningar för trygghet och kontinuitet i vårdkontakten.”