Hoppa till innehåll

Nyheter

Ny styrelse för 2021

Efter en hel helg av spännande diskussioner om SLF Students framtid har årets fullmäktigemöte resulterat nya beslut och en ny styrelse för kommande verksamhetsår. Vi tackar tidigare styrelse för sitt otroliga engagemang inom förbundet och välkomnar den nya förbundsstyrelsen för …

Läkaravtal 2020 - En vinst för studenterna!

Det nya avtalet mellan Läkarförbundet och SKR innebär stora möjligheter - även för Sveriges läkarstudenter! Här är några av de områden som även gynnar läkarstudenter:

Studeternas FUM 2020

Styrelsen bjuder in delegater och observatörer landet runt för diskussion och beslut om det kommande verksamhetsåret.

Upprop: Låt underläkare arbeta som underläkare!

Med anledning av att underläkare anställs i syfte att arbeta som sjuksköterskor runtom i landet startar Sveriges läkarförbund Student ett upprop. Vi anser att underläkare ska arbeta som underläkare. Håller du med? Skriv under!

Oacceptabel schemaläggning på läkarutbildningen

Läkarutbildningen är känd för att hålla ett högt tempo och en hög arbetsbelastning. Fenomenet förstärks av att en del svenska läkarstudenter har skolveckor längre än 40 timmar, saknar tid för självstudier och får sin dygnsvila bruten.

Dagens lön för underläkare är ett #aprilskämt

Visste du att underläkare tjänar i genomsnitt 26 500 kronor i månaden? De som tjänar lägst i landet har en lön på 22  000 kronor. Det motsvarar 137 kronor per timme för en tjänst med ansvar för andra människors liv. Sveriges …

Kartläggning av psykisk ohälsa 2017

Under hösten 2017 genomförde Sveriges läkarförbund Student en kartläggning av den psykiska ohälsan bland läkarstudenter vid svenska lärosäten. Kartläggningen visade att en större andel läkarstudenter i Sverige lider av nedsatt psykiskt välbefinnande jämfört med den övriga befolkningen.