fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Syftet med Handledarpriset är att höja handledningens status. Priset består av 10 000 kronor, ett diplom, en pin samt resa till prisutdelningen som vanligen sker på hösten i samband med Läkarförbundets Studierektorskonferens.

Om du har frågor om handledarpriset, kontakta Jonas Lilleberg Eriksson.

För att få Läkarförbundets handledarpris ska pristagaren uppfylla minst ett av följande kriterier:

  • Gott handledarskap under en lång period
    Ett gott handledarskap handlar bland annat om att stödja den handledde i dennes kompetensutveckling och kontrollera att denne tillägnar sig de kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som anges i Socialstyrelsens målbeskrivning. Pristagarna bör ha goda vitsord från de handledda.
  • Belöning för punktinsatser som handledaren har genomfört under det gångna året
    Det kan till exempel handla om att ha varit en förebild och inspirerat utbildningsläkarna, initierat ett nytt introduktionsprogram eller utvecklat någon ny praxis kring utbildningsklimatet i verksamheten.
  • Personer som ger stöd åt handledarna
    Exempel på sådana personer är studierektorerna som ger handledarstöd i form av utbildning, tid, ersättning, uppmuntran och skapar nödvändiga nätverk för handledarna.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem