fbpx

Sjukvården och läkemedelsindustrin är kunskapsintensiva verksamheter, som beror av engagerade och kunniga chefer. Många läkare har inflytande över arbetsledning och arbetsfördelning i sitt dagliga arbete som specialister – en bra bakgrund för chefsuppdrag. Läkarkåren har också en bred medicinsk kunskapsbas, som ger särskilt goda förutsättningar att leda på ett sätt som värnar patientsäker vård, medicinsk metod- och kvalitetsutveckling och effektiv kunskapsspridning.

Chefskap ska vara attraktivt

För att få med läkarperspektivet i ledningen måste läkare vilja bli chefer. Läkarförbundet arbetar för att motivera och uppmuntra chefskap, och för att göra det till en naturlig och attraktiv karriärväg.

En utmanande roll

Som läkare och chef har du en unik position att driva medicinska frågor, men du måste också sätta dig in i hela verksamhetens villkor. Du leder inte bara läkare, utan olika personalgrupper med skilda förutsättningar.

Fortsätt vara medlem i ett fackförbund när du blir chef! Det är en utsatt position där behovet av stöd kan vara stort.

Var finns det stöd?

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag har en fråga om mitt medlemskap

Vill du ändra uppgifter i medlemsregistret, ex. byta aktuella kontaktuppgifter, anmäla examen eller byta förening i ditt medlemskap.

Om ditt medlemskap

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.