fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Anmälan till nätverket

För att anmäla dig till nätverket mejlar du till studierektor@slf.se. Bifoga följande uppgifter: namn, mailadress, vilken sorts studierektor du är (exempel AT/ST/övergripande), vilken specialitet du är studierektor för och vilket landsting du arbetar inom.
Vi delar inte dina uppgifter och tar bort dem när du så önskar.

Studierektorskonferenser

Två gånger per år bjuder Läkarförbundet in alla studierektorer i nätverket till en konferens. Konferenserna leds av ordförande i Läkarförbundets utbildnings- och forskningsdelegation.

Syftet med konferenserna är att sprida information och diskutera aktuella angelägenheter. Konferenserna ger också tillfälle till erfarenhetsutbyte och nätverkande.

Nästa konferens

Nästa studierektorskonferens äger rum den 24 mars 2021. Mer information kommer.

Föregående konferens

Den 3 september 2020 hölls årets andra studierektorskonferens, även denna gång digitalt. Det blev deltagarrekord med över 190 studierektorer från hela landet. Under mötet fick deltagarna ta del av resultaten av de övergripande analyser som Lipus gjort över landets ST-utbildningar. Därefter berättade Bijan Darvish från Region Stockholm och Pernilla Sahlstrand från Region Skåne om sitt arbete med kompetensbedömningar och hur man regionalt kan arbeta för att säkra kvalitén i dessa. Slutligen, fick deltagarna höra Martin Schilling och Sara Kinert berätta om Region Östergötlands BT-pilotprojekt.

Presentationerna kan ni ta del av nedan.

Lipus

BT-pilot

Kompetensbedömningar

Kurser

  • Du kan hitta studierektorsutbildningar via LIPUS.
  • Kvalitetsgranskade studierektorsutbildningar
  • Kvalitetsgranskade handledarutbildningar
  • SPUR
  • Frågor och svar från Socialstyrelsen

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.