fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

Anmälan till nätverket

För att anmäla dig till nätverket mejlar du till studierektor@slf.se. Bifoga följande uppgifter: namn, mailadress, vilken sorts studierektor du är (exempel AT/ST/övergripande), vilken specialitet du är studierektor för och vilket landsting du arbetar inom.
Vi delar inte dina uppgifter och tar bort dem när du så önskar.

Studierektorskonferenser

Två gånger per år bjuder Läkarförbundet in alla studierektorer i nätverket till en konferens. Konferenserna leds av ordförande i Läkarförbundets utbildnings- och forskningsdelegation.

Syftet med konferenserna är att sprida information och diskutera aktuella angelägenheter. Konferenserna ger också tillfälle till erfarenhetsutbyte och nätverkande.

Nästa konferens

Nästa konferens är planerad att äga rum didigalt den 3 september 2020. Programmet är under planering. Mer information kommer under våren.

Föregående konferens

Den 25 mars 2020 ägde vårens och förbundets första digitala (!) studierektorskonferens rum. Konferensen fortlöpte utan större missöden. Konferensen hade karaktären av ett seminarium. Två externa talare var inbjudna. Hanna Wijk, som presenterade delar av sin avhandling och forskning kring studierektorns roll samt Anders Kring och Ragnhild Mogren, Socialstyrelsen, som presenterade det liggande remissförslaget om BT/ST.

Följande presentation visades under dagen (Observera! Hanna Wijks presentation kan inte läggas ut i sin helhet på webbplatsen):
Presentation – Socialstyrelsen

Dokument med länkar från Hanna Wijks presentation

Kurser

  • Du kan hitta studierektorsutbildningar via LIPUS.
  • Kvalitetsgranskade studierektorsutbildningar
  • Kvalitetsgranskade handledarutbildningar
  • SPUR
  • Frågor och svar från Socialstyrelsen

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.